Vgyek a gyereknek mobiltelefont, ha már iskolás?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Hány éves kortól kapjon mobilt a gyerek?

Kósa Krisztina

Sarkallatos kérdés általában, mi az a kor, amikortól lehet már telefonja egy gyereknek. Iskolásként nagy valószínűséggel szüksége lesz rá, na de mégis mi az ideális? 

Mobilt a gyereknek?

Előnye és hátránya is van, ez nyilvánvaló. A mai világban viszont már az előnyök vannak többségben, hiszen ki tudja, mikor jöhet az jól, hogy akár a kétéves apróság is tudja kezelni az okostelefont. Számára és számunkra is hasznos, ha megismerkednek a mobillal, a számítógéppel, és nem csak az iskolában találják szembe magukat ezekkel a ma már alapvetőnek számító eszközökkel.

hirdetes

 

A XXI. század gyermekei a digitális kultúrát nagyon hamar megszokják. Ebbe születnek bele, ez veszi őket körül, szinte a csapból is ez folyik. Alig akad olyan kisgyermek, aki ne találkozott volna laptoppal, dvd-vel, különféle számítógépes játékokkal, vagy a mobilok egyikével családon belül. Ha mégsem, akkor a szomszéd kisfiú mesélte, az idősebb testvér mutatta, vagy egyszerűen a szüleivel a városban járva kapja folyamatosan a rengeteg információt. Ilyen módon közel kerül ezekhez a lehetőségekhez, és mivel manapság sokunknak van már okostelefonja, kézen fekvő a kérdés, hogy mi is az a kor, amikor már rábízhatunk a gyerekre egy ilyet. 

 

Lapozz a folytatásért!

 

hirdetes
hirdetes
hirdetes
anya apa család fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány nevelés tanács

Szótár

Hétvégi programok Budapesten

Hétvégi programok Budapesten? Ha igazán jó programokat keresel, semmiképp se hagyd ki az... Tovább

Hétvégi gyerekprogram

Hétvégi gyerekprogram az olyan rendezvények, események elnevezése, mely kifejezetten a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.