Gyerekek és az iskolai kudarcok okai

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Gyerekek és az iskolai kudarcok

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mindannyiunknak vannak kellemes és kevésbé kellemes emlékeink az iskolás éveket tekintve, és nincs ez másként a mai fiatalsággal sem. Mindig van, aki egy-két dologban jobban teljesít, és van, aki nem annyira. Mik lehetnek az iskolai kudarc okai, és hogyan lehet rajta segíteni szülőként?

Gyerekek és kudarcok az iskolában

 

Az iskolai kudarcok jelentős részének hátterében nem az áll, hogy a gyerekek buták vagy lusták lennének, hanem egyéb gátló tényezők. Ezek lehetnek a tanerőtől kapott negatív visszajelzések, az osztálytársak piszkálódásai, vagy otthonról hozott fel nem dolgozott problémák.

 

A mai iskolarendszer Magyarországon a tanulók teljesítményét méri, ami egy megszokott norma alapján működik. Vagyis van piros és fekete pont, egyes és ötös érdemjegy, valamint egyéb szóbeli értékelés, mely pozitív vagy negatív mivoltától függően befolyásolja a gyerekeket. Az iskolai szabályok mindenkori merev betartatása esetenként feszültséget generál az arra érzékenyebbeknél, és csak ilyenkor derül ki, mi is áll a háttérben.

hirdetes

 

A versenyszellem az egyik legelterjedtebb és legmegosztóbb alapvetés, ha például egy jó iskolát keresünk a gyerekünknek. Már az általános iskolai beiratkozásnál rádöbbennek a szülők, hogy bizony kőkemény harc folyik a jobbnak ítélt intézményekért, és a helyezkedés már ekkor elkezdődik (itt még csak a szülőkről beszélünk).

 

Ahogyan a felnőttek sem egyformák, úgy a gyerekek sem. És nem árt ilyenkor, amikor iskolaválasztás előtt áll a gyerek, figyelembe venni az ő igényeit is, nem csak azt, hogy melyik iskola milyen statisztikákkal rendelkezik. Mert bizony lehet egy suli csúcsszuper, ha a mi lányunk nem érzi jól magát az adott közösségben, és ez már kicsi korától negatívan befolyásolja őt – már ami az iskolákat illeti.

 

LAPOZZ A TÖBBI FONTOS INFORMÁCIÓÉRT! 

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

2018-03-06

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

2018-03-01

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

Napjainkban nem tudunk eléggé odafigyelni gyermekeink testi, lelki és szellemi egészségére. Az olvasás rohnó világunkba sokszor már nem fér bele és ennek gyermekeink is kárát látják. Pedig a gyerekek számára nagyon fontos, testi, lelki és szellemi fejlődésüknek, hogy mindennap olvassunk gyermekünk számára.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa betegség család egészség fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány nevelés tanulás

Szótár

Gyerektábor

Minden gyermek életében fontos és meghatározó élmény a táborozás. A gyermekek számára a... Tovább

Kávézó Budapesten

Egy kávézó Budapesten remek választás lehet egy randevúra, egy baráti vagy egy családi... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.