Gyerekek és az iskolai kudarcok okai

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Gyerekek és az iskolai kudarcok

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mindannyiunknak vannak kellemes és kevésbé kellemes emlékeink az iskolás éveket tekintve, és nincs ez másként a mai fiatalsággal sem. Mindig van, aki egy-két dologban jobban teljesít, és van, aki nem annyira. Mik lehetnek az iskolai kudarc okai, és hogyan lehet rajta segíteni szülőként?

Gyerekek és kudarcok az iskolában

 

Az iskolai kudarcok jelentős részének hátterében nem az áll, hogy a gyerekek buták vagy lusták lennének, hanem egyéb gátló tényezők. Ezek lehetnek a tanerőtől kapott negatív visszajelzések, az osztálytársak piszkálódásai, vagy otthonról hozott fel nem dolgozott problémák.

 

A mai iskolarendszer Magyarországon a tanulók teljesítményét méri, ami egy megszokott norma alapján működik. Vagyis van piros és fekete pont, egyes és ötös érdemjegy, valamint egyéb szóbeli értékelés, mely pozitív vagy negatív mivoltától függően befolyásolja a gyerekeket. Az iskolai szabályok mindenkori merev betartatása esetenként feszültséget generál az arra érzékenyebbeknél, és csak ilyenkor derül ki, mi is áll a háttérben.

hirdetes

 

A versenyszellem az egyik legelterjedtebb és legmegosztóbb alapvetés, ha például egy jó iskolát keresünk a gyerekünknek. Már az általános iskolai beiratkozásnál rádöbbennek a szülők, hogy bizony kőkemény harc folyik a jobbnak ítélt intézményekért, és a helyezkedés már ekkor elkezdődik (itt még csak a szülőkről beszélünk).

 

Ahogyan a felnőttek sem egyformák, úgy a gyerekek sem. És nem árt ilyenkor, amikor iskolaválasztás előtt áll a gyerek, figyelembe venni az ő igényeit is, nem csak azt, hogy melyik iskola milyen statisztikákkal rendelkezik. Mert bizony lehet egy suli csúcsszuper, ha a mi lányunk nem érzi jól magát az adott közösségben, és ez már kicsi korától negatívan befolyásolja őt – már ami az iskolákat illeti.

 

LAPOZZ A TÖBBI FONTOS INFORMÁCIÓÉRT! 

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Kisbabák és a dehidratáció

2018-02-25

Kisbabák és a dehidratáció

Betegség, túlöltöztetésből fakadó izzadás, szájüreg problémák és még megannyi oka lehet annak, ha egy kisbaba életében diagnosztizálható a dehidratáció. Nagyon nehéz kezelni a betegséget, viszont fokozottan kell rá figyelni, hiszen hamar komoly következményei lehetnek. Legjobb, ha egy szülő ismeri a tüneteket és időben lép.Tanácsok a cikkben.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

A babagyógyszerek biztonságos beadása

2018-02-25

A babagyógyszerek biztonságos beadása

Minden kicsi másképpen reagál a megbetegedésekre. Van, aki a rosszullét ellenére is együttműködő, mások viszont kifejezetten nyűgősek. A babagyógyszerek beadását nagyban nehezítheti tehát a babák lelkiállapota és a szülő rutinossága is. A cél, hogy jól csináljuk és a kisbaba meggyógyuljon. Tudj meg hát mindent, ami segíthet a nehéz pillantokban.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa betegség család egészség fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány nevelés tanulás

Szótár

Diftéria

A diftéria vagy más néven torokgyík Egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség... Tovább

Kemence

A kemencében készült ételek utánozhatatlan ízvilágát szinte mindenki szereti, hiszen ez a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.