Príma-díjas előadó koncertezik a gyermekeknek

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Príma-díjas előadó tart koncertet a gyermekeknek!

Bibók Barbara

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2015. november 8-án csodás hanggal és tárt karokkal várja a MÜPA-ban a gyermekeket Enyedi Ágnes, Príma-díjas népdalénekes, hogy közösen daloljanak, táncoljanak, s mulassanak kicsik és nagyok! 

Enyedi Ágnes koncertje gyermekeknek

Enyedi Ágnes már egészen kiskorában megismerkedett a zenével, s azon belül is a népzene áll közel lelkéhez a mai napig. A bonchidai nagyszüleinél eltöltött gyermeki évek nagy hatással voltak későbbi pályafutására . A székelyföldi népi kultúra ott lüktet ereiben, s sugárzik a lelkéből.

 

Ágnes 8 évig tanult hegedülni, de később világossá vált számára, hogy hivatása a népdaléneklés lesz. Számos versenyen nyert el díjakat, és kiemelkedő dicséreteket kapott már pályája elején is.

hirdetes

 

Kallós Zoltán, Kossuth-díjas néprajzkutató figyelt fel rá, aki több alkalommal is ellátta a hölgyet tanácsaival, majd gyakorlati munkát, és fellépési lehetőségeket biztosított számára, melyek során Ágnes kibontakoztathatta tehetségét. Az ELTE-n megszerzett diplomája után jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi ének szakos hallgatója, s eközben a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskolában tanít, Székesfehérváron.

 

Erdély varázsa továbbra is ott lüktet mellkasában, s a mai napig gyűjti a korabeli népi énekeket szeretett vidékén, ahová vissza-visszajár, amikor csak teheti.

 

Szólólemeze 2009-ban jelent meg „Gerlemadár szerelmével – erdélyi magyar népzene” címmel, s ezen kívül több együttesben is közreműködik szóló énekesként, mint a Magos, vagy a Tázló együttesek.

 

Az ifjú hölgy 2009-ben átvehette a Népművészet Ifjú Mestere kitüntetést, s két évvel később Junior Príma-díjat kapott népművészet és közművelődés kategóriában.

 

Enyedi Ágnes ezúttal a MÜPA-ban kápráztat el minket művészi tehetségével!

 

Nem is akárhogy, hiszen november 8-án, vasárnap kifejezetten a gyermekeknek szólnak majd dalai a Cifra Palota programsorozat keretében.

 

Ezen a délelőttön 10 órától hallhatjuk Ágnest énekelni a Magos együttessel közösen, s a csodás hangzás mellett számíthatunk még táncra, mosolyra, vidámságra! A hangulatot a tárogató és a cimbalom hangzása teszi még különlegesebbé!

 

Ha pedig a nagy dalolásban megéheznénk, akkor sem kell ám messzire mennünk, hiszen a MÜPA Bohém Étterme tárt karokkal várja a kicsiket és a nagyokat, sőt, mi több: a cimbalmosokat, a dalos ajkúakat, s legfőképp a korgó gyomrú vendégeket is! 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

2018-02-18

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

Nincs olyan gyerek, aki így vagy úgy, de ne tanulná meg és alkalmazná a füllentést. Biztos, hogy rossz hatással van ez a fejlődésére? Milyen következményei lehetnek a sorozatos füllentésnek? Mit tegyünk, ha rendszeressé válik a füllentés? Milyen ára van igazmondásnak és annak, ha kicsit szépítünk a valóságon?

Az anyukák ebben a babaápolási termékben bíznak

2018-01-25

Az anyukák ebben a babaápolási termékben bíznak

3 anyuka 3 kisbaba. Középpontban a megfelelő babaápolási termékek. Miért? Mert sok szülőnek gondot okoz a megfelelő higiénia mellett megtalálni azokat a profi, ám megfizethető termékeket, amelyek tényleg beválnak. A kicsik érzékeny bőre annyi hatásnak van kitéve, hogy jobb megelőzni a bajt és tudatosan választani.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
család gyerek gyerekek játék kisfiú kislány mozgás népmese

Szótár

Családbarát szálloda

Családbarát szálloda? Így válaszd ki a tökéleteset!   Bizony nem mindegy, hogy... Tovább

Diftéria

A diftéria vagy más néven torokgyík Egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes