Príma-díjas előadó koncertezik a gyermekeknek

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Príma-díjas előadó tart koncertet a gyermekeknek!

Bibók Barbara

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2015. november 8-án csodás hanggal és tárt karokkal várja a MÜPA-ban a gyermekeket Enyedi Ágnes, Príma-díjas népdalénekes, hogy közösen daloljanak, táncoljanak, s mulassanak kicsik és nagyok! 

Enyedi Ágnes koncertje gyermekeknek

Enyedi Ágnes már egészen kiskorában megismerkedett a zenével, s azon belül is a népzene áll közel lelkéhez a mai napig. A bonchidai nagyszüleinél eltöltött gyermeki évek nagy hatással voltak későbbi pályafutására . A székelyföldi népi kultúra ott lüktet ereiben, s sugárzik a lelkéből.

 

Ágnes 8 évig tanult hegedülni, de később világossá vált számára, hogy hivatása a népdaléneklés lesz. Számos versenyen nyert el díjakat, és kiemelkedő dicséreteket kapott már pályája elején is.

hirdetes

 

Kallós Zoltán, Kossuth-díjas néprajzkutató figyelt fel rá, aki több alkalommal is ellátta a hölgyet tanácsaival, majd gyakorlati munkát, és fellépési lehetőségeket biztosított számára, melyek során Ágnes kibontakoztathatta tehetségét. Az ELTE-n megszerzett diplomája után jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi ének szakos hallgatója, s eközben a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskolában tanít, Székesfehérváron.

 

Erdély varázsa továbbra is ott lüktet mellkasában, s a mai napig gyűjti a korabeli népi énekeket szeretett vidékén, ahová vissza-visszajár, amikor csak teheti.

 

Szólólemeze 2009-ban jelent meg „Gerlemadár szerelmével – erdélyi magyar népzene” címmel, s ezen kívül több együttesben is közreműködik szóló énekesként, mint a Magos, vagy a Tázló együttesek.

 

Az ifjú hölgy 2009-ben átvehette a Népművészet Ifjú Mestere kitüntetést, s két évvel később Junior Príma-díjat kapott népművészet és közművelődés kategóriában.

 

Enyedi Ágnes ezúttal a MÜPA-ban kápráztat el minket művészi tehetségével!

 

Nem is akárhogy, hiszen november 8-án, vasárnap kifejezetten a gyermekeknek szólnak majd dalai a Cifra Palota programsorozat keretében.

 

Ezen a délelőttön 10 órától hallhatjuk Ágnest énekelni a Magos együttessel közösen, s a csodás hangzás mellett számíthatunk még táncra, mosolyra, vidámságra! A hangulatot a tárogató és a cimbalom hangzása teszi még különlegesebbé!

 

Ha pedig a nagy dalolásban megéheznénk, akkor sem kell ám messzire mennünk, hiszen a MÜPA Bohém Étterme tárt karokkal várja a kicsiket és a nagyokat, sőt, mi több: a cimbalmosokat, a dalos ajkúakat, s legfőképp a korgó gyomrú vendégeket is! 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
család gyerek gyerekek játék kisfiú kislány mozgás népmese

Szótár

Mumpsz

A mumpsz egy fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. A... Tovább

Gyerekbarát szálloda

Egy gyerekbarát szálloda lehetővé teszi, hogy a kisgyermekek és a felnőttek is kiélvezzék a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 153

Átlagos értékelés: 4.9