Érdemes egy jó babaváró bulival ünnepelni mielőtt tényleg megérkezik a kicsi

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Babaváró buli? Az meg mi?

Melinda Lantos

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Amellett, hogy manapság hazánkban is egyre népszerűbbek a babaváró bulik, sokan még csak nem is hallottak róla – mikor tartják? Ki szervezi? Azt azért nyilván sejtjük, hogy egy kisbaba érkezéséről van szó. Íme, egy újabb amerikai buta szokás, amit most Magyarországon is átveszünk – gondolhatják most sokan. Való igaz, hogy sok haszontalan ötlet jön hozzánk a tengerentúlról, ez speciel nem az.

 

Babaváró buli

A babavárás időszaka az egyik legjobb dolog a világon. Miután elmúltak a reggeli rosszullétek a terhesség korai szakaszában, és mielőtt még nem dagadt a lábunk háromszorosára az utolsó pár hétben, a kettő közötti időszak egyszerűen csodás. A közérzetünk remek, a hajunk dús és fényes (tényleg) és az arcunk is kisimul, egyszerűen megszépülünk. Önmagában ezek a tények már indokolják, hogy jókedvűek legyünk és ehhez még hozzájön, hogy az élet hamarosan az ölünkbe pottyant egy apró, jóillatú, szuszogó, gőgicsélő csomagot. Ezekkel a gondolatokkal és élményekkel telnek a terhesség hetei, hónapjai. Nem csoda, hogy a föld fölött járunk jónéhány centivel. És ez így van jól. Ez az állapot majd erőt ad ahhoz, ami igazából ránk vár.

hirdetes

Tehát ez a boldog időszak igazán alkalmas arra, hogy összehívjuk a családot, barátokat egy babaváró bulira, ahol átadhatják nekünk a babának szánt ajándékokat, mi pedig megvendégelhetjük a hozzánk közel állókat és egy jót beszélgethetünk. Így egy kicsit ők is részesei lehetnek ennek az izgalmas időszaknak, mi pedig érezhetjük a szeretetüket.

 

Miért jobb a baba születése előtt összehívni a családot?

Kis gondolkodással nem nehéz kitalálni, hogy miért. Most még igazán jól vagyunk, tele energiával, örömmel fogadjuk a látogatókat. Ha majd a baba megszületik, a szülőszobán töltött hosszú órák emléke és az onnantól elkezdődő napi 24 órás „szolgálat” igen kimerítő lesz. A remélt jó illatú, szuszogó, gőgicsélő csomagocska, akit vártunk, igazán nagyon édes és nem is értjük, hogy mi az a mindent elsöprő és még sosem tapasztalt szeretet, amit érzünk iránta. Annak ellenére, hogy néha egyáltalán nem jóillatú és gőgicsélés helyett a fél éjszakát végig üvölti. Ebben az állapotban semmi kedvünk nincs vendégeket fogadni, ráadásul úgy, hogy azt lássák rajtunk, igazán boldogok vagyunk, hogy végre megszületett szemünk fénye. Ebben az időszakban nyugalomra van szükségünk és néhány igazán közelálló emberre, akivel nyugodtan megoszthatjuk a kételyeinket és a problémáinkat. A babalátogatásokat pedig halasszuk el néhány hónappal, amikor már beállt a napirendünk és kicsit jobban megismertük egymást szemünk fényével.

 

A babaváró buli tehát a gyermek születése előtti hónapok eseménye

Ha egyetértünk a fentiekkel, akkor már el is kezdhetjük szervezni a saját (vagy a barátnőnk, kolléganőnk) babaváró buliját, természetesen, ha ez aktuális. Érdemesebb elmenni otthonról egy kellemes helyre, étterembe például, így elkerülhető a készülődéssel járó nagy munka, majd a buli utáni takarítás. Az Ypsilon Café Zuglóban kifejezetten alkalmas hely erre, hiszen különterem is rendelkezésre áll és mivel már több hasonló bulit szerveztek, tanácsokkal is ellátnak bennünket. Ide kattintva további információkat talál a babaváró bulival kapcsolatban.

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
várandósság

Szótár

Reggelizőhely Budapesten

A PRE-GO a legjobb reggelizőhely Budapesten, ahol isteni kávékat, finom péksüteményeket, fitt... Tovább

Gyerektábor

Minden gyermek életében fontos és meghatározó élmény a táborozás. A gyermekek számára a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.