Biztonságos lakás babáknak: hogy ne kelljen aggódnod az esetleges sérülések miatt!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Így tedd bababiztossá a lakást!

SKHeni

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Amikor csemeténk mászni kezd, nagyon fontos, hogy baba biztossá tegyük a lakást. Az első gyereknél még nem is gyanítjuk, hogy mennyi veszélyforrás van otthonunkban. Az a feladatunk, hogy ezeket megtaláljuk, és biztosítsuk, hogy csemeténk semmilyen sérülést ne szenvedjen, és értékes dolgaink is megússzák lehetőleg törés nélkül. Összeállítottunk egy listát arról, hogy mi mindenre kell figyelnünk a bababiztos környezet kialakítása érdekében!

Bababiztos lakás

Vigyázat! Konnektorok!

 

Ahhoz, hogy gyermekünk közvetlen környezetét biztosítsuk, mindenekelőtt konnektorvédőkre van szükség, melyből többféle létezik: ragasztócsíkkal rögzíthető, kulcsos konnektorvédő, un. vakdugó, és különböző márkanevekkel illetett konnektorvédők a Chicco-tól, Lindamtól. Ezzel az egyik veszélyforrást elkerülhetjük.

 

Más elektromos berendezéseket (tv, hifi) is áramtalanítani kell, ha nem használjuk. Nem lehetünk ott állandóan a baba nyomában. Meg különben is, mérhetetlen vágyat érez, ha gombokat és kapcsolókat lát. Nagyon hamar rájövünk arra, hogy a megelőzés a leghatékonyabb mód, hiszen nehéz lenne meggyőzni a kúszó-mászót ebben a korban arról, hogy az elektromos berendezések felfedezéséhez még túl kicsi. Tehát a stressz elkerülése érdekében egyszerűen csak húzzuk ki a készülék dugóját a konnektorból. Csemeténket így megvédhetjük az áramütéstől, amelyet egyébként oly sok technika iránt érdeklődő kis felfedező megtapasztalna. Ehelyett így megigézi őt a távirányítók hangerőt szabályozó gombja, azon kísérletezik. Ezt követően felfedezi a bekapcsoló gombot. És ha már be van kapcsolva a tv, akkor ismét hangerősítés következik…  

hirdetes

 

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

2018-05-31

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

Amikor kistestvér érkezik egy gyerekes családba, sok probléma merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a már 2, 3, 4 éves kisgyerekünk, hogyan fogja kezelni az új jövevényt. Sokszor hatalmas testvér irígység szokott bekövetkezni, hiszen eddigi egyetlen szemünk fénye elhanyagolva érzi magát. Azonban ha odafigyelünk néhány apró dologra békés lehet az összeszokás.

Hogyan tápláld egészségesen a gyermekedet?

2018-02-26

Hogyan tápláld egészségesen a gyermekedet?

Sokan sokféleképpen étkezünk, de a legfontosabb a helyes táplálkozás megtanítása gyermekeinknek. Megmutatjuk a helyes rutint, amivel biztosan célba érsz. Hogyan tápláld egészségesen gyermekedet? Olvasd el cikkünket, amiből te is ihletet meríthetsz!

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

2018-03-01

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

Napjainkban nem tudunk eléggé odafigyelni gyermekeink testi, lelki és szellemi egészségére. Az olvasás rohnó világunkba sokszor már nem fér bele és ennek gyermekeink is kárát látják. Pedig a gyerekek számára nagyon fontos, testi, lelki és szellemi fejlődésüknek, hogy mindennap olvassunk gyermekünk számára.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
baba gyereknevelés

Szótár

Gyerekvitaminok

A gyerekek sajnos fogékonyak a megbetegedésre, így nagyon fontos, hogy kiemelt figyelmet... Tovább

Őszi wellness

Az őszi wellness számos előnnyel bír, hiszen sokkal kedvezőbb áron juthatunk el egy kis... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.