Az anyaság mennyit enged egy nőnek, hogy valóra váltsa álmait?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Anya vs. önmegvalósítás

s

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az anyaság mennyi időt és energiát hagy egy nőben egyéni vágyai megvalósítására? Hogyan  ítéli meg a társadalom a gyerekét bölcsödébe vagy bébiszitterre hagyó anyukát?

Attól, hogy anya vagy, ne mondj le az álmaidról!

Az anyaság egy életre szóló  küldetés. Ami annyit tesz, mint kb: 30 évnyi előre megírt határidőnapló.  Milliónyi lemondás a család és a gyerekek javára. Persze mindez egyáltalán nem áldozat egy nő részéről, kódolva van bennünk az áldozatkészség, alázat és az odaadás a család iránt.  


Ám ahogy nőlek a porontyok, úgy bizsereg bennünk a tenni akarás a magunk javára is. Az az anyuka, kinek nincs hathatós segítsége nnagyszülő, vagy más hasznos élőlény formájában, az az első évben gyakorlatilag a zombi apokalipszis állapotában éli életé.  Mire lélegzethez jut, jön a következő utód.  A rutin könnyít az életén, s mire a második gyermek is kezd egy "hasznos kismozdonyhoz" hasonlítani, anyuka is kezd visszavágyni a társadalom perifiájáról a sűrűbe.

hirdetes

 

Elsőként a sminktáskáját keresi elő, és up grade-eli. Ezt a ruhatár stílusossá tétele követi, majd mikor már igazán jól érzi magát a bőrébe, feléled benne a tenni akarás.  Itt nem feltétlen a harmadik diploma megszerzésére gondolok.  Lehet akár egy új hobbi a cél, vagy kertészkedés,  vagy csatlakozás egy kreatív klubhoz. Az is lehet,  hogy apával ráadják a fejüket és elmennek egy salsa klubba. (Oh de jó is lenne.) Van aki írni kezd, vagy egy új nyelvet szeretne megtanulni. Ezernyi új élmény van még az életnek nevezett égbolton ami tele van lehetőség feliratú felhővel. Baromi nagy a késztetés pár pelenkázással töltött év után felülni egy ilyen felhőcskére.


A lelkiismeretnek nevezett belső énünk gyakorta gátat szab a feltörni készülő erőknek.  Sajnos külső hatásra nagyon hamar a semmibe vész az akarat.  Úgy tűnik el a vágyott álom, mint ősszel a fákról a falevél.


Pedig nagyon fontos dédelgetni, szeretgetni a bennünk élő nőt. Akiben több van mint ami látszik. Minden nőben lappang egy titkos vágy ( és itt nem egy forró éjszakára gondolok a Szürke 50 árnyalatának főszereplőjével) egy hátsó gondolatra, egy mélyen meglapuló, ki-ki kukucskáló, éledező szenvedélyre.  Amit igenis meg tudsz csinálni! Át tudod szervezni a napod, időt tudsz rá szakítani,  és élvezni fogod minden egyes pillanatát. Lehet, hogy ez közhelyes, de soha ne add fel!

 

Mert anyának és nőnek lenni jó!

hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

2018-03-01

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

Napjainkban nem tudunk eléggé odafigyelni gyermekeink testi, lelki és szellemi egészségére. Az olvasás rohnó világunkba sokszor már nem fér bele és ennek gyermekeink is kárát látják. Pedig a gyerekek számára nagyon fontos, testi, lelki és szellemi fejlődésüknek, hogy mindennap olvassunk gyermekünk számára.

Így teheted kellemesebbé az első nyarat kisbabád számára

2018-07-24

Így teheted kellemesebbé az első nyarat kisbabád számára

Habár a nyári hőséget időnként megszakítja egy-egy hidegfront és néhány napos esős időszak, többnyire a meleg, párás napok jellemzőek erre az évszakra, amiket nem hogy a kisbabák, még a felnőttek sem mindig viselik jól.

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság család gyerekek gyereknevelés

Szótár

Felújítás utáni takarítás

Felújítás, festés, mázolás, burkolás utáni teljeskörű takarításra azért van szükség,... Tovább

Diftéria

A diftéria vagy más néven torokgyík Egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.