Ezek a fülfertőzés jelei a kisbabáknál

kapubanner
kapubanner
kapubanner

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

K.A.

A fülfertőzés nagyon gyakori a kisbabák között, így érdemes felkészülni az ezzel kapcsolatos tudnivalókból, hogy könnyedén felismerhesd a jeleket és biztosíthasd gyermekednek a lehető legjobb kezelést, ami a legkevesebb kellemetlenséggel jár.

A fülfertőzés különösen gyakori a kisbabáknál

Miről lehet felismerni egy kisbabánál a fülfertőzést?

 

Ez nem mindig egyszerű feladat. Ha a baba köhög, vagy folyik az orra, és 3-5 napon belül belázasodik, akkor meglehet, hogy fülfertőzésről van szó. Elképzelhető például, hogy megpróbálja húzogatni a fülét. Ha már tipegő korban van, akkor egyensúlyproblémái lehetnek, és esetlenebbül közlekedhet, mint általában (az egyensúlyközpont a belső fülben található, a fertőzések pedig befolyásolhatják ennek működését).

hirdetes

 

További intő jel lehet még, hogy a szoptatás közben, és nyelésnél fájdalmat érez a baba. Ezért ha láthatóan fájdalom miatt húzza el magát miután szopni kezd, akkor érdemes gyanakodni, mert lehet, hogy fennáll a fülfertőzés esélye.

 

Milyen gyakoriak a fertőzések a kisbabáknál?

 

A fülfertőzések nagyon gyakran előfordulhatnak babáknál és kisgyermekeknél, különösen télen. A legtöbbeknél 6-18 hónapos kor között alakul ki először, de valójában bármilyen korban megjelenhet. Eddig ismeretlen okokból a fiúknál gyakoribbak az ilyen fertőzések, mint a lányok esetén.

 

Mi okozhatja a kisbabák fülfertőzését?

 

Meglehet, hogy gyermeked megfázott, aminek köszönhetően felduzzadt a középfüle. A duzzadás miatt folyadék ragad benn a fülben, ami felmelegszik, és így ideális közegként szolgál a baktériumok és vírusok kényelmesen terjedéséhez.

 

A fertőzés kialakulásakor genny keletkezik, és a baba dobhártyájára gyakorolt nyomás miatt a dobhártya kiduzzad, és begyullad. Ez lázhoz vezet, ami a szervezet természetes ellenintézkedése a fertőzésre.

 

Olvass tovább a fülfertőzésekről és kezelési lehetőségükről a következő oldalon!

hirdetes
hirdetes
hirdetes
anya baba betegség egészség gyerek gyerekek kisbaba kisbabád tanács újszülött

Szótár

Kemence

A kemencében készült ételek utánozhatatlan ízvilágát szinte mindenki szereti, hiszen ez a... Tovább

hétvégi gyerekprogram

A hétvégi gyerekprogram segítségével kitűnően szórakozhatunk mi is és gyermekeink is a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.