Ajándékozás ikreknek

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Ajándékozás ikreknek

Rezsóanyu

Az ajándékozás szintén nagy dilemma az ikreket nevelő családok számára. Közös vagy külön ajándék legyen?  Egyforma vagy különböző?  Természetesen ez nagyban függ az életkortól és a gyerekek hozzáállásától is.

Ajándékozás ikreknek

Kisebb korban mindenképp ragaszkodnak a gyerekek az egyfoma ajándékokhoz.  Így nincs vita, veszekedés, összehasonlítgatás.  Egyis fél sem érzi úgy, hogy ő kevesebbet kapott mint a másik.  (Nálunk például teljesen magától értetődőnek vették a gyerekek, hogy mindenből kettő van, s ezt meg is követelték akkor is, ha véletlenül mást vettünk volna nekik.)

Lehet adni közös ajándékot is nekik, de mindenképpen figyeljünk oda, hogy legyen valami külön meglepetés is mindegyiküknek.  A közös ajándéknál előfordulhat, hogy elmarad a nagy öröm, mert  egyik sem érzi igazán a magáénak.

hirdetes

Születésnapokkor arra is figyeljünk oda, hogy inkább két kicsi torta legyen, mint egy nagy. Nagyon fontos a gyerek számára, hogy saját maga fújhassa el a gyertyáját!  Gondoljátok csak végig!  Ti sem örülnétek, ha másokkal kellene osztozkodni!  Hiszen mindenkinek saját szülinapja van!

A névnap már egy kissé bonyolultabb. Kicsi korban féltékenységet szülhet, hogy az egyik gyereket ünnepeljük, a többit meg nem.  Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy olyan neveket választottunk, amik a naptárban közel állnak egymáshoz.  Amikor az egyikük névnapját ünnepeljük, akkor kap egy apró "előajándékot" a másik is,  s  a másik névnapkor is így járunk el.

 

hirdetes
hirdetes
hirdetes
játék

Szótár

Étterem Budapest

Minden szülőre ráfér néha a kikapcsolódás. Ha úgy érzitek, szükségetek van egy kis... Tovább

Osztálykirándulás helyszín Balaton

Ideje elkezdeni az osztálykirándulások szervezését. A gyerekek nagy kedvence a Balaton, így... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.