Veszélyes játszóterek

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Október 24. Kedd - Salamon
hirdetes
 | Szerző: J. Szilvia
címkék: játék

A játszótér 5 legnagyobb veszélye

hirdetes
Játszótéren

Sajnos a gyerekeknek szánt közterületek is lehetnek veszélyesek, ezért nem árt az óvatosság minden egyes alkalommal. Nem csak akkor kell alaposan szétnézni, ha új helyre mész, hanem a régi bevált helyeken is előfordulhatnak veszélyes „újdonságok”.

 

Elhasználódott játékok

 

Az egyik legnagyobb veszélyt kétségtelenül az jelenti, ha a játékok állapota nem megfelelő. Ezt pedig egyáltalán nem elég az első pár alkalommal ellenőrizni. Szomorú tény, hogy sok játszótér állapotát nem ellenőrzik rendszeres időközönként. Így érdemes olyan játszóteret választani, amelyről tudjuk, hogy az ilyesmire is odafigyelnek. Vannak olyan parkok, amelyeket csak estig tartanak nyitva, éjjel őrzik őket, és nappal is porta szolgálattal rendelkeznek, hogy még inkább figyeljenek a biztonságra. Itt akár jelezhetjük is, ha valamit nem találtunk rendben. A fővárosban több ilyen park is van, köztük is a Szent István park emelkedik ki.

hirdetes

Az elhasználódott mászókák balesetveszélyesek, és súlyos károkat képesek okozni. A legjobb megoldás, ha a felnőttek tesztelik őket. A játékok több gyerekre vannak tervezve, ezért általánosan elmondható, hogy egy felnőtt súlyát is kellene bírniuk. Ha kívülről rendben van, és stabil, akkor nézzünk be a belsejébe is. Nem kell belemászni (bár aki biztosra akar menni, és van kedve hozzá, akkor simán megteheti), de mindenképpen a belső részekre is vessünk pár pillantást. Támaszkodjunk rá a mászókára, és nézzük meg, hogy mennyire stabil. Nézzük meg azt is, hogy vannak-e rajta törések, hibás részek. Nagyobb gyerekeknél a kisebb hibákra hívjuk fel a figyelmet, kisebb gyerekek esetén azonban célszerű más játék lehetőséget keresni, vagy végig felügyelni.

 

Természetesen egy modern játszótéren ez már nem fordulhat elő, hiszen a gyártók is kiemelten ügyelnek már a tartósságra, biztonságra. A fa játszótéri eszközök esetében már a faválasztásnál megkezdődik ez, hiszen míg az akácfa hossz útávon is biztonságos, más fafajták elkorhadhatnak!

hirdetes
hirdetes

Mi kell a babának? - Tanácsok kezdő anyukáknak

A babavárás minden nő életében különleges állapot, tele várakozással és aggodalommal. Csak remélni tudjuk, hogy gyermekünk egészséges lesz és...

Egy sziámi ikerpár mindennapjai

Lassan 28 évesek lesznek a lányok, Abby és Brittany (1990. március 7.), és köszönik szépen, jól vannak. Amerikában élnek, és nyaktól lefelé...