Tévhitek a pattanásokról

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 22. - Csilla
hirdetes
 | Szerző: K.A.
címkék: anya, anyaság, apa, család, gyerek, gyerekek, tanács

Tévhitek a pattanásokról

hirdetes
Tévhitek a pattanásokról

A pattanások és a serdülőkor elválaszthatatlanok egymástól. Amikor megjelenik az első akne, a gyerekek bepánikolva kérdezik szüleiket, hogy mi a teendő. Érdemes hát előre megfogalmazni a hasznos tanácsokat, mielőtt a kamaszok belekezdenek egy végeláthatatlan nyomkodásba. Cikkünkben leszámolunk a túlzó tévhitekkel és az alábbiakban segítünk abban, hogy felkészültebben vehessétek fel a küzdelmet az arcokat átmenetileg megcsúfító szépséghibákkal. 

Tévhit: A legjobb módszer kinyomni őket


Téves! Sokak szerint a leghatékonyabban úgy szabadulhatunk meg a pattanásoktól, ha egyszerűen kinyomjuk őket, mert attól kevésbé lesznek feltűnőek és gyorsabban gyógyulnak majd be. Ez azonban egyáltalán nem így van. A pattanások piszkálása vagy / és kinyomkodása csak további kórokozókat juttat a bőr alá, ami csak még több pirosságot, fájdalmat, és fertőzéseket okoz majd. Nem hangzik jól, igaz?!

hirdetes

 

Ha a pattanások pont rosszkor bújnak elő, például egy iskolai rendezvény, vagy egy születésnapi buli előtt, akkor menjetek el egy bőrgyógyászhoz, aki segíthet biztonságosan megszabadulni a gyulladt aknéktól.

 

Tévhit: A stressz pattanásokat okoz


Ha a holnapi dolgozat, vagy egy közelgő verseny miatt aggódik gyermekünk, attól még nem lesz több pattanása. A hétköznapi stressz, ami a gyerekeket érinti ugyanis nem okoz gyulladt keléseket. Ha éppen egy nagyon megterhelő életeseményen megy keresztül a serdülő, például iskolát kell váltania valami miatt, akkor a bőre átmenetileg zsírosabbá válhat, de ettől még nem lesz pattanásosabb.

 

Tévhit: A napbarnítástól elmúlnak a pattanások


Sajnos ez egyáltalán nem így van. Amikor több időt töltünk kint (például a nyári napon), akkor a bőrünk lebarnul ugyan, de a pattanások nem tűnnek el, csak egy picivel nehezebb lesz észre venni a pirosodást, amit okoznak. Azonban amint a barnulás elmúlik, a pattanások újra láthatóbbá válnak majd.

 

Tévhit: Ha többet mossuk az arcot, akkor megszabadulhatunk a pattanásoktól


A rendszeres arcmosás tényleg jó dolog, mert segít letisztítani az arcról a feleslegessé vált hámsejteket, a felesleges zsírt, a ráragadt piszkot és az izzadtságot is. De ha túl gyakran tisztítjuk és mindig erősen dörzsöljük az arcbőrünket, akkor azzal többet árthatunk neki, mint amennyit segítünk, ráadásul a pattanások is vadabbá válhatnak tőle.

 

Érdemes tehát napi két alkalommal arcot mosni, egy enyhe szappannal, vagy arclemosóval. Miután végeztünk, ne dörzsöljük, csak finoman töröljük le az arcot egy puha, száraz törölközővel. Ne használjunk hámlasztókat és bőrradírokat, mert ezek csak ártani fognak az aknénak, ami sokkal súlyosabbá válhat emiatt.
 

hirdetes
hirdetes

Tévhitek a pattanásokról

Tévhitek a pattanásokról

2018-03-25

A pattanások majdnem minden serdülő életét megkeserítik. Nem elég, hogy meg kell birkózniuk az igazi öntudatra ébredéssel, még a belső mellett, külsejük is átalakul. Szülőként nagyon sokat tehetünk a háttérből, hogy segítsük gyermekünket. A pattanások, aknék kezelése például pontosan az a terület, ahová be is engednek a kamaszok!

5 hatékony nevelési tipp sarokbaállítás helyett

5 hatékony nevelési tipp sarokbaállítás helyett

2018-03-25

Nem mindig célravezető a sarokba állítás és a kiabálás. Egy szülőnek, a pozitív eredmények elérése érdekében, tudnia kell, hogyan hozhatja ki a legtöbbet stressz és felesleges dráma nélkül a nehéz helyzetekből. Vannak bevált fegyelmezési módszerek és nevelési tippek, amik a szakértők szerint a legtöbb gyermeknél beválnak.

Hogyan fejlesztheted gyermeked érzelmi intelligenciáját

Hogyan fejlesztheted gyermeked érzelmi intelligenciáját

2018-03-23

Szülőként nem tudjuk befolyásolni gyermekünk érzéseit - és nem is szabad ezt tennünk – de mind arra törekszünk, hogy egy magas érzelmi intelligenciával rendelkező felnőttet neveljünk belőlük. A mi feladatunk mindössze annyi kell, hogy legye, hogy segítünk gyermekünknek felismerni, megérteni és megtanulni feldolgozni az emberi érzések teljes tárházát.


2018-03-24 Mentsd meg elmagányosodott kapcsolatodat!

A párkapcsolatok legnagyobb gyilkosa a magány. Mire idáig eljut az ember, az azt jelenti, hogy valami nagyon félresiklott. Egy magányos kapcsolat olyan, mintha egy mocsaras vidéken akarnál átgázolni. Nincsenek felnőtt élmények, nincsenek felnőtt programok. A jó hír, az, hogy ha felismered és beleállsz, akkor tudsz rajta változtatni.

2018-03-27 A gyerekem nem figyel rám!

Minden szülőnek meggyűlik a baja egyszer a gyermeki dackorszakkal. Ám ennek ellenére fontos megjegyezni, hogy akármennyire is idegesítő dolog, gyermekeink egy nagyon hasznos tulajdonságára hívja fel a figyelmet, mely egyes helyzetekben akár az életét is megmentheti.Megmutatjuk, hogyan is működik és mit tudszt tenni ellene.

2018-03-06 Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

2018-03-12 Ki is az fejlesztő pedagógus

Rengeteg szülő esik kétségbe amikor gyermeke kapcsán meghallja a fejlesztő pedagógus nevét! De nem kell megijedni, semmi gond nincs gyerekével, ha az óvónő vagy a tanító néni fejlesztőpeagógiát javasol. Mindössze annyiró van szó, hogy gyermekének egy kis extra segítségre van szükség az alapkészségekben. Bemutajuk röviden, mivel is foglalkozik valójában a fej

A gyerekem nem figyel rám!

Az állandó harc, könyörgés, veszekedés a legtöbb szülőt fel tudja stresszelni. Te csak annyit szeretnél, hogy takarítsa ki a szobáját. De a gyereke...

5 hatékony nevelési tipp sarokbaállítás helyett

A sarokba állítás már régóta a szülők egyik bevett fegyelmezési módszere, azonban – mint ahogy azt már talán te magad is tapasztaltad –...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.