Nem muszáj elmagányosodott kapcsolatban élned!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 22. - Csilla
hirdetes
 | Szerző: K.A.
címkék: anya, anyaság, apa, család, tanács

Mentsd meg elmagányosodott kapcsolatodat!

hirdetes
Nem muszáj elmagányosodott kapcsolatban élned!

Hogyan jut el odáig egy kapcsolat, hogy a benne élők teljes magányban élik meg? Melyek a jelei annak, ha baj van? Mit lehet tenni, hogy megjavítsuk párkapcsolatunkat? Hogyan lehet és érdemes visszahozni az elveszett tüzet, az odafigyelést? 

A felnőtt életet nem könnyű jól élni. A hétköznapi gondok, feladatok nagyon sokszor bedarálják az embert. Ha nem figyelünk oda, akkor könnyen nem csak magunk, hanem a párkapcsolatunk is rámegy a mindennapokra. Nem érdemes tehát félvállról venni, magától értendőnek tekinteni kapcsolatainkat. Mint az életünk minden egyes apró összetevőjével, ezzel is napi szinten foglalkozni kell, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle. A cél pedig nem más, mint a boldog élet. Mert, bár egyedül egyszerűbbnek tűnnek a dolgok, párosan mégiscsak könnyebb átugrani az akadályokat. 

hirdetes


Magányos kapcsolat? Lehet, te is ilyenben élsz!


Nem csak magunknak kell fejlődni, hanem kapcsolatunknak is. A mai világ viszont, annyi terhet ró az emberekre, hogy energiáikat megszázszorozva tudják csak átvészelni a mindennapokat. Míg régen egy édesanya feladata a háztartás és gyereknevelés területein összpontosult, addig mára a nők nagyrésze olyan sok szerepben kell 100%-ot teljesítsen, aminek a megvalósítása szinte lehetetlen. Ugyanez a helyzet a férfiakkal is: apai feladataik mellett sokszor olyan mértékű munkaterhet cipelnek, aminek hatására a végkimerülés és a depresszió határára surlódnak.


Egy elmagányosodott kapcsolatban az ember úgy érzi, bedarálták. Egyedül van. Nem tudja megosztani párjával a terheket, a problémákat. A magány csak egy következmény, ami azt jelzi, hogy nem figyelt oda eléggé a másikra, partnere igényeire az ember. Ez cselekvés nélkül szinte minden esetben elhidegüléshez vezet. Először a fáradtság ver éket két ember közé, utána a bizonytalanság, majd szép lassan elmarad a szexuális élet öröme, a beszélgetések felemelő és felszabadító érzése. Amikor úgy érzed, hogy már mindent magad akarsz és magadnak is kell megoldanod, akkor baj van. Nagy baj. De ha időben reagálsz, még megmentheted magányos kapcsolatodat. Az ön- és a másik fél hibáztatása helyett, cselekedj! Dolgozz meg egy szebb és teljesebb életért. 
 

Lapozz tovább, ha érdekel, mit tehetsz kapcsolatod fejlődéséért!

hirdetes
hirdetes

Tévhitek a pattanásokról

Tévhitek a pattanásokról

2018-03-25

A pattanások majdnem minden serdülő életét megkeserítik. Nem elég, hogy meg kell birkózniuk az igazi öntudatra ébredéssel, még a belső mellett, külsejük is átalakul. Szülőként nagyon sokat tehetünk a háttérből, hogy segítsük gyermekünket. A pattanások, aknék kezelése például pontosan az a terület, ahová be is engednek a kamaszok!

Mentsd meg elmagányosodott kapcsolatodat!

Mentsd meg elmagányosodott kapcsolatodat!

2018-03-24

A párkapcsolatok legnagyobb gyilkosa a magány. Mire idáig eljut az ember, az azt jelenti, hogy valami nagyon félresiklott. Egy magányos kapcsolat olyan, mintha egy mocsaras vidéken akarnál átgázolni. Nincsenek felnőtt élmények, nincsenek felnőtt programok. A jó hír, az, hogy ha felismered és beleállsz, akkor tudsz rajta változtatni.

5 hatékony nevelési tipp sarokbaállítás helyett

5 hatékony nevelési tipp sarokbaállítás helyett

2018-03-25

Nem mindig célravezető a sarokba állítás és a kiabálás. Egy szülőnek, a pozitív eredmények elérése érdekében, tudnia kell, hogyan hozhatja ki a legtöbbet stressz és felesleges dráma nélkül a nehéz helyzetekből. Vannak bevált fegyelmezési módszerek és nevelési tippek, amik a szakértők szerint a legtöbb gyermeknél beválnak.


2018-03-23 Hogyan fejlesztheted gyermeked érzelmi intelligenciáját

Szülőként nem tudjuk befolyásolni gyermekünk érzéseit - és nem is szabad ezt tennünk – de mind arra törekszünk, hogy egy magas érzelmi intelligenciával rendelkező felnőttet neveljünk belőlük. A mi feladatunk mindössze annyi kell, hogy legye, hogy segítünk gyermekünknek felismerni, megérteni és megtanulni feldolgozni az emberi érzések teljes tárházát.

2018-03-27 A gyerekem nem figyel rám!

Minden szülőnek meggyűlik a baja egyszer a gyermeki dackorszakkal. Ám ennek ellenére fontos megjegyezni, hogy akármennyire is idegesítő dolog, gyermekeink egy nagyon hasznos tulajdonságára hívja fel a figyelmet, mely egyes helyzetekben akár az életét is megmentheti.Megmutatjuk, hogyan is működik és mit tudszt tenni ellene.

2018-03-05 Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

2018-03-06 Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

A gyerekem nem figyel rám!

Az állandó harc, könyörgés, veszekedés a legtöbb szülőt fel tudja stresszelni. Te csak annyit szeretnél, hogy takarítsa ki a szobáját. De a gyereke...

5 hatékony nevelési tipp sarokbaállítás helyett

A sarokba állítás már régóta a szülők egyik bevett fegyelmezési módszere, azonban – mint ahogy azt már talán te magad is tapasztaltad –...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.