A kisgyerekek beszédkészségére nagyobb hatást gyakorol az apukák beszédstílusa

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. December 11. Hétfő - Árpád
hirdetes
 | Szerző: Rezsóanyu
címkék: fejlesztő, gyerek, kisbaba

A kicsik beszédkészségére nagyobb hatást gyakorol az apuka beszédstílusa

hirdetes
A kicsik beszédkészségére nagyobb hatást gyakorol az apukák beszédstílusa

Rendszerint az apukák jóval kevesebb időt töltenek a gyerekeikkel, mint az anyukák.  Talán éppen ezért is meglepő, de a kicsik beszédkészségére nagyobb hatást gyakorol az apukák beszédstílusa.

 

A magyarázat éppen az együttlét rövidségében rejlik.  Hiszen amíg az édesanyát szinte egész nap hallják, addig az apa csak néhány órára tűnik fel napont a gyerekek életében, ezért az hevesebb érzelmeket vált ki a gyerekben.

S mint tudjuk, a tanulási folyamatot döntően befolyásolják érzelmeink, különösen gyerekkorban. Így érthető, hogy az apa szavai mélyebb nyomot hagynak a kicsikben.

hirdetes

 

Forrás: Kismama magazin

hirdetes
hirdetes

Miről árulkodik a gyerekrajz?

Miről árulkodik a gyerekrajz?

2017-12-10

A gyerekrajzok elemzése a gyerekpszichológia egyik legérdekesebb és legfontosabb gyakorlata. A gyerekek rajzoltatásával betekintést nyerünk a kicsik és nagyok lelki eseményeibe. A rajzolás segít a gyerekeknek feldolgozni a velük történt eseményeket.

Érdekes tippek tanároktól a szülőknek

Érdekes tippek tanároktól a szülőknek

2017-09-28

El tudod képzelni, hogy milyen nehéz lehet 20-30 gyereket felügyelni tanárként egy nap? Éppen ezért vetik be különböző tippjeiket, amiket Te is alkalmazhatsz!

Miért fontos a gyermekek számára a mese

Miért fontos a gyermekek számára a mese

2017-09-27

Hallottál már a mese jelentőségéről? Ha nem itt egy cikk, mely leírja, hogy miért is fontos, hogy meséljünk a gyermekünknek!


2017-09-28 Kreatív ötletek ovisoknak – használjátok az ősz terméseit!

Ha szereted az őszt és szívesen töltöd együtt óvodás korú gyermekeddel az időt, akkor ezt a cikket pont neked ajánljuk. Kellemes időtöltést és jó fabrikálást!

2017-09-25 Dolgok, amik megváltoznak ha gyermeked születik

Egy újszülött megérkezése a családba óriási öröm. Vannak azonban dolgok, amelyek megváltoznak, ha gyermeked születik!

2017-09-19 Itatópohár - Te gondoltad volna mennyire fontos?

Lassan féléves a babád? Hallottál már az itatópohár jelentőségéről? Ha nem, olvasd el a cikket, mert segít elkerülni néhány hibát!

2017-09-26 Vicces pocakfotók - kreativitás felsőfokon

Esetleg most készültük pocakfotózásra? Akkor ezt a cikket ajánlom figyelmedbe, melybe néhány szuper, kreatív fotót gyűjtöttünk egy csokorba.

Első hét az újszülöttel

A világ egyik legizgalmasabb eseménye, amikor újszülött érkezik a családba. Semmihez sem hasonlítható változásokat hoz az ember életébe. A...

Miről árulkodik a gyerekrajz?

A gyerekeknél az önkifejezés leggyakoribb, legtermészetesebb módja a rajzolás. Egy gyerekrajz sokszor árulkodik arról, hogy készítőjének hogyan...