A gyerekek egészségének megőrzése a szülő egyik legfontosabb feladata. Az egész család elkerülheti a betegségeket ősszel és télen is néhány egyszerű tanácsot megfogadva.

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Október 24. Kedd - Salamon
hirdetes
címkék: anyaság, betegség, család, gyereknevelés

Így legyen egészséges az egész család!

hirdetes
Egészségmegőrzés az egész családnak

Az őszi-téli időszakban gyakoriak a megbetegedések, a megfázás és a különböző vírusok. A szervezet legyengülése miatt nehéz azokból kilábalni. Néhány egyszerű tipp betartásával megerősítheted az egész család immunrendszerét, hogy a hidegebb évszakok se fogjanak ki rajtatok!

A táplálkozás

Az egészséges táplálkozás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A gyerekek esetében is kiemelkedően lényeges, hiszen nem csupán megalapozhatod számukra az egész életen át tartó egészséges életmódot, de megvédheted őket a túlsúlytól, a magas vérnyomástól, a szívbetegségektől és az asztma kialakulásától is.

 

Az egészséges szokások kialakítása erősíti az immunrendszerüket, így megvédi őket a különböző megbetegedésektől, ami a hidegebb évszakokban elengedhetetlen.

hirdetes

 

  • Kezdjétek a napot valamilyen tápláló, egészséges reggelivel. Az első étkezésnek köszönhetően stabilizálhatjátok az egész napi energiaszintet, így ahelyett, hogy kutyafuttában bekaptok valamit, keljetek inkább egy kicsivel korábban, hogy a nap további része is energikusan telhessen.
  • Engedd a kicsiknek, hogy besegítsenek az ételek kitalálásánál és elkészítésénél. Így közelebbről is megismerkedhetnek a különböző alapanyagokkal és megtanulhatják, hogy melyek azok az ételek, amikért a szervezetük is hálás.
  • Akár hiszed, akár nem, az evés sebessége is nagy mértékben befolyásolja étkezési szokásaidat. Ha adsz időt magadnak az étel elfogyasztásához, ha alaposan megrágod a falatokat, akkor nem telíted el hirtelen a gyomrod. Az agyadnak 20 percre van szüksége ahhoz, hogy a telítettség érzését átadja a testednek. 
  • Egyetek több gyümölcsöt és zöldséget, rostban gazdag ételeket, és figyeljetek a változatosságra. Fogyasszatok többször kevesebbet, szintén az energiaszint fenntartása miatt.
  • A megfelelő folyadékbevitel elengedhetetlen a szervezet számára. Mellőzzétek a cukros üdítőket, igyatok inkább vizet vagy teá

 

Még több tudnivalóért a család egészségének megőrzéséhez lapozz a következő oldalra!

hirdetes
hirdetes

Így legyen egészséges az egész család!

Így legyen egészséges az egész család!

2017-09-29

Az őszi-téli időszakbán ajánlott még inkább odafigyelni az egészségmegőrzésre. Néhány tanácsot megfogadva az egész család elkerülheti a betegségeket!

Dolgok, amik megváltoznak ha gyermeked születik

Dolgok, amik megváltoznak ha gyermeked születik

2017-09-25

Egy újszülött megérkezése a családba óriási öröm. Vannak azonban dolgok, amelyek megváltoznak, ha gyermeked születik!

Érdekes tippek tanároktól a szülőknek

Érdekes tippek tanároktól a szülőknek

2017-09-28

El tudod képzelni, hogy milyen nehéz lehet 20-30 gyereket felügyelni tanárként egy nap? Éppen ezért vetik be különböző tippjeiket, amiket Te is alkalmazhatsz!


2017-10-03 Aranyos és vicces idézetek a gyerekektől

A gyerekek számtalan humoros mondattal örvendeztetik meg a szülőket napról napra. Nem is gondolnád, hogy milyen bölcsességeket fogalmaznak meg az életről.

2017-09-26 Vicces pocakfotók - kreativitás felsőfokon

Esetleg most készültük pocakfotózásra? Akkor ezt a cikket ajánlom figyelmedbe, melybe néhány szuper, kreatív fotót gyűjtöttünk egy csokorba.

2017-10-05 Szuper egészséges rágcsálnivalók piciknek

A gyerekek imádják a különféle édességeket és rágcsálnivalókat, ezek azonban közel sem egészségesek. Készíts a lurkóknak szuper egészséges nassolnivalókat!

2017-09-26 Hogyan segítheted a gyermeked a tanulásban

Szeptemberben iskolába ment a gyermeked? Nektek is tanulási nehézségeitek vannak? Akkor olvasd el a cikket, hogy megtudd, hogyan segítheted őt a tanulásban!

Mi kell a babának? - Tanácsok kezdő anyukáknak

A babavárás minden nő életében különleges állapot, tele várakozással és aggodalommal. Csak remélni tudjuk, hogy gyermekünk egészséges lesz és...

Egy sziámi ikerpár mindennapjai

Lassan 28 évesek lesznek a lányok, Abby és Brittany (1990. március 7.), és köszönik szépen, jól vannak. Amerikában élnek, és nyaktól lefelé...