Remek tippek ahhoz, hogyan kerülhetjük el, hogy gyermekünk anyagiassá váljon!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 22. - Csilla
hirdetes
 | Szerző: vd
címkék: anya, anyaság, apa, család, gyereknevelés, nevelés

4 tipp, hogyan kerüld el, hogy anyagias gyermeket nevelj!

hirdetes
Hogyan ne legyen gyermeked anyagias

Sok szülő keményen harcol a világ nyomása ellen és minden erejével azon van, hogy gyermekeik nevelésénél elkerüljék azokat a hibákat, amiktől a gyermek anyagiassá válhat. Napjaink média reklámjainak sokasága között nagyon nehéz feladat rászoktatni gyermekünket arra, hogy nem mindent kell megvenni pusztán azért, mert a TV-ben látjuk reklámokban. Az utolsó dolog, amit a legtöbb felelős szülő szeretne, hogy gyermeke felnőve úgy gondolja, ő mindenre mindenhol jogosult és minden jár neki, anélkül, hogy megdolgozott volna érte, vagy egyáltalán szüksége lenne rá.
 

Bárhol fordulj meg, minden sarkon abba ütközöl lényegében, hogy valaki el akar neked adni valamit. Azonban sokszor, nem is a felnőttek ezeknek az eladási kampányok elsődleges célpontjai, hiszen egy felnőtt viszonylag könnyen tud rangsorolni már fejben, mi az amire szüksége van és mi az amire nincs. Elsődleges célpontjaikká mára már gyermekeinket helyezik, hiszen egy szülő pénztárcájához igazából a gyermeken át vezet az út. A szülők sokszor abba a hiába esnek, hogy azt gondolják, rohanó világunkban úgy adhatnak meg minden gyerekeiknek, ha elhalmozzák őket, sokszor haszontalan dolgokkal, több ezredik plüss állattal, vagy egy olyan játékkal, mellyel a gyerek körülbelül 2 hétig fog játszani, aztán ott fog porosodni valamelyik polcon, esetleg a padláson.

hirdetes

 

Miért csinálják ezt a szülők?


Miért adják be úja és újra derekukat a szülők? Mert azt szeretné mindegyik, ha gyermeke boldog lenne, és semmiben nem szenvedne hiányt. Sokan úgy gondolhatják, ha gyereküknek biztosítják a temérdek játékkal az általuk boldognak hitt gyermekkort, akkor felnőtt korukban sem lesznek majd boldogtalanok. De sajnos az a rossz hírünk van, hogy ez bizony egyáltalán nem így működik. 


Igazából semmi összefüggés nincs a felnőtt kori ivás, korai időszakban elkövetett öngyilkosság és más személyiség, vagy viselkedésbeli problémának azzal, hogy a anyuci pici szemefénye kevés játékot kapott kiskorában. Éppen ellenkezőleg! Sajnos a legtöbb esetben az figyelhető meg – természetesen ez nem mindegyik esetben igaz – hogy azok a gyerekek, akiket kiskorukban elhalmoztak mindennel és bármit megtehettek, sokkal több problémával küszködnek felnőtt korukban, mint azok, akik nem voltak elhalmozva mindennel, amit csak a szemük megkívánt volna. Ez sok mindenkiben felébresztheti a kérdést: hogyan kerülhetném el, hogy anyagias gyereket neveljek?


Íme, néhány tipp hozzá:

 

Tölts minél több minőségi időt gyermekeddel


Ha megkérdezed bármelyik gyereket, hogy mit szeretnének a legjobban, 10-ből 8 több mint biztos azt válaszolná, hogy együtt legyen anyuval és apuval. Sokszor hallottuk már azt a frázist, miszerint a tárgyi ajándékok sosem tudják pótolni az együtt töltött időt. A tárgyi ajándékok sokszor azt az üzenetet közvetítik a gyerek felé, hogy a magunk dolgai sokkal jobban számítanak, mint a közösen eltöltött időnk velük.

Ha nem tudunk akár csak napi 5 percet gyerekünkre szánni a napunkból, akkor igazából miért is vállaltuk vajon őket?!
Remek lehetőséget nyújt a minőségi, közös idő eltöltésére akár egy hosszú hétvége, amikor az egész család együtt van, és mindenki együtt szórakozik, pihen és egymásra figyel. Csodálatos lehetőséget kíván erre egy nagyszerű vidéki wellness hétvége, ahol a család kikapcsolódhat, várost nézhet vagy akár egy közös kirándulást tehet a természetben. Ha ilyen mellett döntötök nagyszerű lehetőséget kínál erre a mesés Noszvajon található Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa családbarát wellness hotel, ahol az egész családot közös élmény várja, hiszen család és gyerekbarát szállodaként, minden adott ahhoz, hogy az egész család együtt élvezhesse a közösen eltöltött időt. A linkre kattintva közelebbről is megismerhetitek: családi wellness
 

hirdetes
hirdetes

A gyerekem nem figyel rám!

A gyerekem nem figyel rám!

2018-03-27

Minden szülőnek meggyűlik a baja egyszer a gyermeki dackorszakkal. Ám ennek ellenére fontos megjegyezni, hogy akármennyire is idegesítő dolog, gyermekeink egy nagyon hasznos tulajdonságára hívja fel a figyelmet, mely egyes helyzetekben akár az életét is megmentheti.Megmutatjuk, hogyan is működik és mit tudszt tenni ellene.

5 hatékony nevelési tipp sarokbaállítás helyett

5 hatékony nevelési tipp sarokbaállítás helyett

2018-03-25

Nem mindig célravezető a sarokba állítás és a kiabálás. Egy szülőnek, a pozitív eredmények elérése érdekében, tudnia kell, hogyan hozhatja ki a legtöbbet stressz és felesleges dráma nélkül a nehéz helyzetekből. Vannak bevált fegyelmezési módszerek és nevelési tippek, amik a szakértők szerint a legtöbb gyermeknél beválnak.

Hogyan fejlesztheted gyermeked érzelmi intelligenciáját

Hogyan fejlesztheted gyermeked érzelmi intelligenciáját

2018-03-23

Szülőként nem tudjuk befolyásolni gyermekünk érzéseit - és nem is szabad ezt tennünk – de mind arra törekszünk, hogy egy magas érzelmi intelligenciával rendelkező felnőttet neveljünk belőlük. A mi feladatunk mindössze annyi kell, hogy legye, hogy segítünk gyermekünknek felismerni, megérteni és megtanulni feldolgozni az emberi érzések teljes tárházát.


2018-03-25 Tévhitek a pattanásokról

A pattanások majdnem minden serdülő életét megkeserítik. Nem elég, hogy meg kell birkózniuk az igazi öntudatra ébredéssel, még a belső mellett, külsejük is átalakul. Szülőként nagyon sokat tehetünk a háttérből, hogy segítsük gyermekünket. A pattanások, aknék kezelése például pontosan az a terület, ahová be is engednek a kamaszok!

2018-03-24 Mentsd meg elmagányosodott kapcsolatodat!

A párkapcsolatok legnagyobb gyilkosa a magány. Mire idáig eljut az ember, az azt jelenti, hogy valami nagyon félresiklott. Egy magányos kapcsolat olyan, mintha egy mocsaras vidéken akarnál átgázolni. Nincsenek felnőtt élmények, nincsenek felnőtt programok. A jó hír, az, hogy ha felismered és beleállsz, akkor tudsz rajta változtatni.

2018-03-19 4 tipp, hogyan kerüld el, hogy anyagias gyermeket nevelj!

A mai világ már mindenhol ar arcunkba tolja reklámok ezreit nap mint nap és legtöbbször nem is a felnőttek a célpontok. Nehéz az ilyen hétköznapokban megtalálni a módját annak, hogyan nevelhetnénk gyermekünket mégis úgy, hogy ne váljon anyagiassá. Íme néhány remek tipp, amire érdemes odafigyelni, hogy gyermeke ne váljon anyagiassá!

2018-02-20 Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

Nagyon fontos, hogy az egészséges életmódot minél előbb beépítsük a mindennapjainkba, amit érdemes kisgyermekorban elkezdeni. Minél hamarabb neveljük rá gyermekeinket az egészséges életmódra, annál hamarabb és könnyebben épül be mindenapi életükbe. Szűlőként elsődleges feladatunk, hogy gyermeinknek biztosítsunk az egészséges életet.

A gyerekem nem figyel rám!

Az állandó harc, könyörgés, veszekedés a legtöbb szülőt fel tudja stresszelni. Te csak annyit szeretnél, hogy takarítsa ki a szobáját. De a gyereke...

5 hatékony nevelési tipp sarokbaállítás helyett

A sarokba állítás már régóta a szülők egyik bevett fegyelmezési módszere, azonban – mint ahogy azt már talán te magad is tapasztaltad –...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.