A gyerekek és a szexualitás

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 22. - Csilla
hirdetes
 | Szerző: K.A.
címkék: anya, anyaság, apa, család, gyerek, gyerekek, gyereknevelés, gyermeklélektan, kisfiú, kislány, tanács

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

hirdetes
A gyerekek első találkozása a szexualitással, egyre előrébb tolódik

A televízió és az internet széleskörű elérhetősége miatt a gyerekek sokkal fiatalabb korban találkoznak a szexualitással, mint évtizedekkel ezelőtt, akár tetszik ez a szülőknek, akár nem. De mi a teendő olyankor, amikor bekövetkezik az a bizonyos pillanat, amikor rájössz, hogy gyermeked igenis érdeklődik a másik nem iránt?

Ezt a kérdést számos formában, Dannah Gresh szexualitással és gyermekneveléssel foglalkozó szerzőnőnek is feltették már. Íme az ő tanácsai a kérdéssel kapcsolatban.

 

„Még mindig úgy emlékszem rá, mintha csak tegnap lett volna. A drága tizenéves fiam a csatornák között lépkedett, amikor azonban egy alig felöltözött rocksztárt pillantott meg az egyik adón, azonnal abbahagyta a keresgélést. Közelebb lépett a kamerához, és látni lehetett azt a tekintetet a szemébe, amit én csak „pornós nézésnek” hívok. Odalett az óvodás évek ártatlansága; a fiam rátalált a női test vonzalmára.

hirdetes

 

Az anyák már többször is megkerestek emailen keresztül hasonló történésekkel kapcsolatban, miután látták a fiukat egy túlszexualizált hamburgerreklámot bámulni. Más anyák tízéves lányaik miatt írtak, akik kitömött melltartóra vágynak. Előbb vagy utóbb egy anya rájön majd, hogy gyermeke szexualitását felébresztette valami. A fiú-lány kapcsolatok nagy rejtelmei a gyerekek életében is megjelentek, és remélhetően egy szenvedéllyel és hűséggel teli házassághoz vezetnek majd egyszer a korai szexuális tapasztalatok sekélyes értelmetlensége helyett. De mit tegyen egy anyuka, amíg gyermekei el nem szánják magukat a házasságra?

 

Hol kezdjük?

 

1. Győződj meg róla, hogy gyermekeddel már tízéves korában megismerteted a szexualitás jelentését. Az alapvető mechanizmusok elmagyarázásával önmagadat szakértőként tünteted majd fel a szemében. Az értékrendszer kialakulásának jelentős része a 8. és a 10. életév között zajlik. A hűség és a tisztaság értékeit tehát már ekkor ültesd el az elméjében.

 

További tanácsok szexualitás témában a következő oldalon!

hirdetes
hirdetes

5 hatékony nevelési tipp sarokbaállítás helyett

5 hatékony nevelési tipp sarokbaállítás helyett

2018-03-25

Nem mindig célravezető a sarokba állítás és a kiabálás. Egy szülőnek, a pozitív eredmények elérése érdekében, tudnia kell, hogyan hozhatja ki a legtöbbet stressz és felesleges dráma nélkül a nehéz helyzetekből. Vannak bevált fegyelmezési módszerek és nevelési tippek, amik a szakértők szerint a legtöbb gyermeknél beválnak.

Tévhitek a pattanásokról

Tévhitek a pattanásokról

2018-03-25

A pattanások majdnem minden serdülő életét megkeserítik. Nem elég, hogy meg kell birkózniuk az igazi öntudatra ébredéssel, még a belső mellett, külsejük is átalakul. Szülőként nagyon sokat tehetünk a háttérből, hogy segítsük gyermekünket. A pattanások, aknék kezelése például pontosan az a terület, ahová be is engednek a kamaszok!

Hogyan fejlesztheted gyermeked érzelmi intelligenciáját

Hogyan fejlesztheted gyermeked érzelmi intelligenciáját

2018-03-23

Szülőként nem tudjuk befolyásolni gyermekünk érzéseit - és nem is szabad ezt tennünk – de mind arra törekszünk, hogy egy magas érzelmi intelligenciával rendelkező felnőttet neveljünk belőlük. A mi feladatunk mindössze annyi kell, hogy legye, hogy segítünk gyermekünknek felismerni, megérteni és megtanulni feldolgozni az emberi érzések teljes tárházát.


2018-03-27 A gyerekem nem figyel rám!

Minden szülőnek meggyűlik a baja egyszer a gyermeki dackorszakkal. Ám ennek ellenére fontos megjegyezni, hogy akármennyire is idegesítő dolog, gyermekeink egy nagyon hasznos tulajdonságára hívja fel a figyelmet, mely egyes helyzetekben akár az életét is megmentheti.Megmutatjuk, hogyan is működik és mit tudszt tenni ellene.

2018-03-24 Mentsd meg elmagányosodott kapcsolatodat!

A párkapcsolatok legnagyobb gyilkosa a magány. Mire idáig eljut az ember, az azt jelenti, hogy valami nagyon félresiklott. Egy magányos kapcsolat olyan, mintha egy mocsaras vidéken akarnál átgázolni. Nincsenek felnőtt élmények, nincsenek felnőtt programok. A jó hír, az, hogy ha felismered és beleállsz, akkor tudsz rajta változtatni.

2018-02-25 Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

2018-03-05 Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

A gyerekem nem figyel rám!

Az állandó harc, könyörgés, veszekedés a legtöbb szülőt fel tudja stresszelni. Te csak annyit szeretnél, hogy takarítsa ki a szobáját. De a gyereke...

5 hatékony nevelési tipp sarokbaállítás helyett

A sarokba állítás már régóta a szülők egyik bevett fegyelmezési módszere, azonban – mint ahogy azt már talán te magad is tapasztaltad –...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.