Dobozban alszanak a finn gyerekek, tudd meg, miért, érdemes elolvasnod neked is

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. December 11. Hétfő - Árpád
hirdetes
címkék: anya, anyaság, apa, baba, baba várás, betegség

Ezért alszanak dobozban a finn gyerekek

hirdetes
Finn hagyományra vezethető vissza az, hogy a gyermekek dobozban alszanak

Nagyjából 75 évvel ezelőtt a finn kismamák dobozt kaptak az államtól, ez egy olyan kezdőcsomag volt, amiben ruhák, ágyneműk és játékok voltak, a dobozt pedig ágyként is lehetett használni. Sokak szerint ez segített elérni Finnországban azt, hogy itt legyen a legkisebb a csecsemők halálozási aránya. Lehet nem lenne rossz, ha számos országban bevezetnék ezt a hagyományt.

 

Ez a hagyomány az 1930-as évekre nyúlik vissza, ekkor tervezték ugyanis azt, hogy az összes újszülött kisgyermek Finnországban egyenlő módon kezdje az életet, eltekintve attól, hogy milyen anyagi háttérrel rendelkeznek. Ez a hagyomány azóta is él, minden várandós anyuka megkapja a maga kis dobozát, ajándékként a kormánytól. 


A doboz tartalma

 

  • bodyk, rugdalózók,
  • hirdetes
  • fürdetéshez szükséges termékek: törülköző, hajkefe, fogkefe, fürdővízmérő, fürdető szivacs,
  • pelenka,
  • matrac, ágynemű, hálózsák,
  • rágóka, játék,
  • zoknik, kesztyűk, meleg ruha,
  • és a doboz, ami ágyként is jó szolgálatot tesz.

 

A matrac a doboz alján van, így ez lesz a kisbaba legelső ágya is, sok gyermek rossz társadalmi háttérrel jön a világra, így ez a négy kartonfal nagyon jó biztonságérzetet nyújt nekik. A finn anyukák választhatják a 140 eurós támogatást is, azonban 95 százalékuk mégis a dobozt választják, már a hagyományok miatt is.


Lapozz és olvasd el, hogyan alakult ki ez a hagyomány

Forrás: BBC News

hirdetes
hirdetes

Első hét az újszülöttel

Első hét az újszülöttel

2017-12-10

A szülésre felkészülni lehetetlen. Az újszülött érkezése mérföldkő az ember életében. Kisbabád nyugalmas első hetéért te is tehetsz. Ha odafigyelsz néhány apróságra, te is nyugodtabban vészeled át az első napokat!

Dolgok, amik megváltoznak ha gyermeked születik

Dolgok, amik megváltoznak ha gyermeked születik

2017-09-25

Egy újszülött megérkezése a családba óriási öröm. Vannak azonban dolgok, amelyek megváltoznak, ha gyermeked születik!

Vicces pocakfotók - kreativitás felsőfokon

Vicces pocakfotók - kreativitás felsőfokon

2017-09-26

Esetleg most készültük pocakfotózásra? Akkor ezt a cikket ajánlom figyelmedbe, melybe néhány szuper, kreatív fotót gyűjtöttünk egy csokorba.


2017-12-10 Utazik a család!

A családi utazás sokszor igazi erőpróbának bizonyul minenki életében. Hogy békés legyen a közös családi pihenés, már az utazás előtt fel kell készüljünk. Íme néhány tanács családi utazás témában, nem csak kezdőknek!

2017-09-29 Így legyen egészséges az egész család!

Az őszi-téli időszakbán ajánlott még inkább odafigyelni az egészségmegőrzésre. Néhány tanácsot megfogadva az egész család elkerülheti a betegségeket!

2017-09-19 Itatópohár - Te gondoltad volna mennyire fontos?

Lassan féléves a babád? Hallottál már az itatópohár jelentőségéről? Ha nem, olvasd el a cikket, mert segít elkerülni néhány hibát!

2017-09-05 Egy májbeteg kislány története

Egy amerikai bébiszitter, csupáncsak három hete dolgozott a George Farra Roskos családnál, de olyat tett, amire senki sem számított! Olvasd el!

Első hét az újszülöttel

A világ egyik legizgalmasabb eseménye, amikor újszülött érkezik a családba. Semmihez sem hasonlítható változásokat hoz az ember életébe. A...

Miről árulkodik a gyerekrajz?

A gyerekeknél az önkifejezés leggyakoribb, legtermészetesebb módja a rajzolás. Egy gyerekrajz sokszor árulkodik arról, hogy készítőjének hogyan...