Szólj gyermekednek, hogy hagyja abba, ha ebben a pozícióban látod ülni.

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. December 11. Hétfő - Árpád
hirdetes
 | Szerző: Gyerek-portál.hu
címkék: gyerek, gyerekek, mozgás

Későbbi károkat okoz ez a pozíció a gyerekeknél

hirdetes
Későbbi károkat okoz ez a pozíció a gyerekeknél

Számos gyermek hajlamos felvenni ezt a W alakú pózt, mert kicsiként még annyira hajlékonyak vagyunk, laza ízületekkel rendelkezünk, hogy ez a pozíció nagyon kényelmes is lehet számunkra. De tudni kell róla, hogy nagyon káros hosszútávon!   

Sokan felnőttként is szeretnek a földön ülni, de egyesek bizony úgy tűrik be maguk alá a lábukat, hogy fentről nézve egy W betűre hasonlító formát képeznek.

 

Erről a pozícióról mindenképpen szokjunk le minél előbb. Még felnőttként sem a legjobb, ha így ülünk. Bár az igazság az, hogy van egy ilyen jóga póz is de, aki ezt a sportot űzi, az tudja, hogy jóga közben odafigyelünk a testtartásra, a levegővételre, az izmainkra, a megfelelő testhelyzetekre. Viszont, mikor egy gyermek ül így evés vagy játék közben, ő bizony elengedi hát- és hasizmait, nem tartja úgy magát, ahogyan kellene. Na, és jóga közben azért ezt a pózt pár percig vesszük fel, de gyermekeink, akiknek amúgy is sokkal gyengébbek még izmaik, ízületeik képesek akár órákon át így ülni, ha nem szólunk rájuk.

hirdetes

 

 

A helyes ülő pózok megtekintéséhez lapozz a következő oldalra!

 

hirdetes
hirdetes

Miről árulkodik a gyerekrajz?

Miről árulkodik a gyerekrajz?

2017-12-10

A gyerekrajzok elemzése a gyerekpszichológia egyik legérdekesebb és legfontosabb gyakorlata. A gyerekek rajzoltatásával betekintést nyerünk a kicsik és nagyok lelki eseményeibe. A rajzolás segít a gyerekeknek feldolgozni a velük történt eseményeket.

Egy várandós anyuka hastánca a legszebb dolog a világon – Videó

Egy várandós anyuka hastánca a legszebb dolog a világon – Videó

2017-02-14

Már több millió embert elkápráztatott mesébe illő előadásával az a hastáncos, aki egy „titkos” táncpartnerrel mutatja be hihetetlen tudását!

Hogyan gondoskodj télen a kutyádról?

Hogyan gondoskodj télen a kutyádról?

2016-11-02

Négylábú barátaink kicsit több odafigyelést igényelnek a tél folyamán, ha szabad tartásban élnek mellettünk. Tudd meg, mik a legfontosabb teendők, hogy kutyád télen is elégedett legyen!


2016-09-22 A 10 legjobb zsírégető finomság

A fogyókúrás tippek tárháza kifogyhatatlan. Íme 10 remek ajánlat, melyeket étrendedbe iktathatsz! Az étvágyad is csökken tőlük, és a zsírbontás hatásosabb. A napi rendszeres mozgás kiegészítőjeként gyorsabb hatást érhetsz el!

2016-05-30 Kutyális a Városligetben - kutyabarátoknak kötelező!

Mi is lehetne jobb, mint egy kutya? Természetesen sok kutya! :) Ha már itt a jó idő, használjátok is ki, és gyertek el ti is erre a fantasztikus rendezvényre!

2016-06-08 Így gyereknapoztak a tűzoltók!

Nemrég volt Gyereknap, és ebből az alkalomból a tűzoltóságok is nyitott szertárkapukkal várták az érdeklődőket - főleg a gyerekeket. Ellátogattunk hát a gödöllői és isaszegi tűzoltókhoz!

2017-10-03 Aranyos és vicces idézetek a gyerekektől

A gyerekek számtalan humoros mondattal örvendeztetik meg a szülőket napról napra. Nem is gondolnád, hogy milyen bölcsességeket fogalmaznak meg az életről.

Első hét az újszülöttel

A világ egyik legizgalmasabb eseménye, amikor újszülött érkezik a családba. Semmihez sem hasonlítható változásokat hoz az ember életébe. A...

Miről árulkodik a gyerekrajz?

A gyerekeknél az önkifejezés leggyakoribb, legtermészetesebb módja a rajzolás. Egy gyerekrajz sokszor árulkodik arról, hogy készítőjének hogyan...